1st Domain

Hvor lang tid tager det at få registreret et domæne?

Domæner som .dk, .com, .net, .org, .as, .nu og .cc kan stort set altid registreres samme dag eller indenfor 24 timer på hverdage.

Som det fremgår af vores liste over betingelser og priser for alle internationale domæner (lang liste), er der for andre domæners vedkommende stor forskel på hvor lang tid det tager at registrere et domæne.

Når et domæne navn er registreret, hvem ejer så domænenavnet?

Vi registrerer altid kunden som ejer af domænenavnet.

Domæner som se.com, no.com og ch.com er dog subdomæner og tilhører derfor ikke kunden – men er nærmere en form for lejeaftale.

Hvem registreres som administrativ kontakt?

Vi registrerer som hovedregel kunden som administrativ kontakt.

Enkelte lande har imidlertid afvigende regler for administrativ kontakt, hvorfor det eksempelvis kan være nødvendigt for registreringens gennemførelse, at benytte en lokalt bosiddende og lokalt sproget administrativ kontakt.

Administrativ kontakt er et kontaktnavn der benyttes af de lokale myndigheder til, at komme i kontakt med en repræsentant for det registrerede domæne. Navnet har ingen juridisk betydning i forhold til ejerskabet af domænet, men har dog betydning hvis domænet på et senere tidspunkt skal redelegeres nemt og effektivt uden alt for megen administration.

Jeg har selv navneservere – kan i registrere domænet til dem.

I langt de fleste tilfælde kan vi. I nogle tilfælde (eksempelvis snart Danmark) kræves det at dine navneservere er tilmeldt hos de lokale myndigheder.

Jeg har tidligere købt et eller flere domænenavne som jeg nu ønsker at aktivere med webhotel.

Gå til webhotel bestilling og marker at du ønsker redelegering af domæne i forbindelse med oprettelse af webhotel. Denne service foretager vi gratis ved .dk, .com, .net & .org domæner. Ved andre typer domæner bedes du sende en forespørgsel.

Jeg har et webhotel hos en anden udbyder, men jeg ønsker at flytte til jer.

For at vi kan hoste domænet skal dette redelegeres først. Send en henvendelse hvor du beder om overførsel, så arrangerer vi gratis redelegering af dit .dk domæne – eller yder den gældende rabat hvis der er tale om et andet domæne.

Jeg har allerede et aktiveret webhotel, men jeg ønsker at konvertere til en anden løsning.

Send en henvendelse hvor du beder om overførsel.

Jeg er interesseret i en af jeres standard løsninger for webhotel, men ønsker flere email adresser eller mere diskplads.

Kontakt os

Hvordan registrerer jeg et domæne navn?

Registreringsproceduren er enkel. Følg nedenstående vejledning :

Du kan enten:

 • Lave en søgning på forsiden af sitet og se om det ønskede domænenavn er ledigt. Marker herefter det eller de domæner du ønsker – og udfyld formularen nederst på samme side. eller
 • Gå direkte til bestillingsformularen for domænenavne og følge instrukserne der.
Hvordan hjælper jeg til med, at fremskynde en registrering?

En god ide er at sikre, at du har de relevante dokumenter klar – da det er dig der skal levere oplysninger om dit firma og selskabets afdelinger i udlandet.

Mange lande kræver dokumentation i form af CVR-udskrifter og andre nationalt bestemte dokumenter. Bestiller du et domæne hvor lokalt selskab kræves vil det være det lokale selskab og ikke det danske selskab der foretager bestillingen. Det er derfor en kontaktperson i det lokale selskab der skal signere ansøgningen.

Ønsker du at vi tager kontakten til den lokale kontaktperson gør vi gerne det – det er et led i vores support og service målsætning.

Hvad er et domænenavn?

Et domænenavn er en oversættelse af IP adressen, som f.eks. kan være 192.168.10.3. Dette kan ingen huske, hvorfor man har indført domænenavne af typen “www.firma.land”

Hvad er de forskellige typer domæner?

Domæner specificeres ved et såkaldt TLD, eksempelvis .dk, .no, .se, .com, .net, .org osv. Hvert land har sit landespecifikke TLD som oftest udspringer af samme lands ISO kode, eksempelvis .dk for Danmark, .se for Sverige osv.

Kig på vores liste over betingelser og priser for alle internationale domæner (lang liste – tager lidt tid at hente). Print eventuelt listen til senere brug.

Hvem kan registrere et domænenavn?

Såfremt domænenavnet ikke allerede ér registreret, kan alle registrere et domænenavn. Der gælder dog landespecifikke regler i en lang række lande..

Kig på vores liste over betingelser og priser for alle internationale domæner (lang liste – tager lidt tid at hente). Print eventuelt listen til senere brug.

Hvorfor bør jeg registrere et domænenavn?

Et godt domænenavn er et led i at opnå succes på internettet. Ofte starter processen netop med en domæneregistrering.

Samtidig kan det være en stor fordel at registrere firmanavnet i de lande hvor domæner står frit for alle at registrere. Ønsker du at se hvilke lande der er tale om, kan du kigge i prislisten og notere de lande der er markeret med et:

Alt afhængig af hvor vigtigt internettet er for virksomhedens fremtidige virke, er det tilrådeligt at registrere:

 • alle varemærker
 • almene navne der benyttes i virksomheden.
 • kendte fejlstavelser

-på alle nuværende og fremtidige markeder.

Hvorfor registrere flere domænenavne?

For at få en bedre eksponering af virksomhed og produkter.

Det er ligeledes tilrådeligt, at sikre mod, at konkurrenter eller useriøse personer registrerer og misbruger selskabets varenavne. Det forekommer desværre i ganske stor stil.

For at se en liste over de lande der udgør en risiko, kan du kigge i prislisten og notere de lande der er markeret med et:

Alt afhængig af hvor vigtigt internettet er for virksomhedens fremtidige virke er det tilrådeligt at registrere:

 • alle varemærker
 • almene navne der benyttes i virksomheden.
 • kendte fejlstavelser

-på alle nuværende og fremtidige markeder.

Hvorfor registrere et landespecifikt domæne, når jeg har et .com domæne?

Hvis du har registreret .com domæne, giver det ikke automatisk rettighed til samme domænenavn under andre landebetegnelser.

Hvis domænenavn opfattes som et varemærke, bør en global registrering overvejes.

Kig på vores liste over betingelser og priser for alle internationale domæner (lang liste – tager lidt tid at hente). Print eventuelt listen til senere brug.

Hvilke navne bør jeg registrere?

Det mest naturlige er, at registrere det navn der ønskes brugt som primært internetnavn, f.eks. fimanavn, forkortet firmanavn eller produktnavn.

Alt afhængig af hvor vigtigt internettet er for virksomhedens fremtidige virke er det tilrådeligt at registrere:

 • alle varemærker
 • almene navne der benyttes i virksomheden.
 • kendte fejlstavelser

-på alle nuværende og fremtidige markeder.

Hvor meget koster et domæne?

Priserne varierer, kig derfor på vore aktuelle priser.

Hvor lang tid tager det at registrere eller at flytte et domæne?

Registreringen af et domæne kan tage alt fra 2 timer til 6 uger alt afhængig af typen.

Hvor lang tid tager det, før verden kan se et nyt domæne?

Når først domænet er godkendt og registreret, kan det stadig tage lidt tid før hele verden kan bruge domænet. Problemet er dog minimalt nu om dage i forhold til tidligere. De fleste navneservere er programmeret til at opdatere flere gange om dagen.

Hvilke domæneløsninger tilbyder I?

Vi registrerer domæner i alle lande. Har du en forespørgsel på et land som ikke er i vores liste over betingelser og priser for alle internationale domæner beder vi dig sende en henvendelse.