1st Domain

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er plads på en server som er forbundet til internettet 24 timer i døgnet 365 dage om året.

For at kunne publicere sin hjemmeside på Internettet så andre kan se denne, skal man have et webhotel.

Hvilken webhotel løsning har jeg brug for?

Det afhænger af hvad hjemmesiden skal bruges til. Ønskes eksempelvis mulighed for at uploade mange billeder og filer er størrelsen på webhotellet i MB vigtig.

Hvad er FTP adgang?

FTP (File Transfer Protocol) er et program som gør det muligt for dig at kopiere din hjemmeside fra din lokale computer til den internet server hvorpå din hjemmeside er placeret. Nyere versioner af FrontPage har indbygget dette program. Det er dog kun tilrådeligt af benytte FrontPage som FTP hvis man er placeret på et webhotel som understøtter FrontPage ext. FTP programmer findes i mange variationer, nogle er gratis andre skal man betale for. Vi kan anbefale at benytte et af følgende: WindowsCommander eller WS_FTP LE95. Begge programmer kan frit downloades fra Tucows.

Har jeg brug for FrontPage ext.?

Hvis du har lavet din hjemmeside i FrontPage og vil benytte dig af komponenter som f.x. tæller skal du have FrontPage ext. på dit webhotel. Benytter du dig ikke af dette er FrontPage ext. overflødige. Du kan sagtens lave din hjemmeside i FrontPage uden at have FrontPage ext. på dit webhotel, du kan bare ikke benytte komponenterne i FrontPage.

Hvad betyder ubegrænset trafik?

Trafik er det antal hits som du får på din hjemmeside. Ubegrænset trafik betyder derfor at prisen ikke er afhængig af hvor mange der benytter din hjemmeside. Dog tager vi det forbehold at din trafik ikke må overstige hvad der svarer til den gennemsnitlige trafik for 90% af de danske hjemmesider. Sker dette vil vi tage kontakt til dig og drøfte en løsning.

Hvad kan jeg bruge CGI til?

CGI programmer benyttes oftest til at sende e-mail fra en formular på en hjemmeside. Andre benytter CGI til gæstebøger, forum, e-commerce, søgninger m.v. Der findes 1.000 vis af gratis CGI programmer som frit kan downloades og benyttes på din hjemmeside. Hovedparten af CGI programmer er lavet i PERL – et godt sted at få inspiration er www.perlarchive.com.

Må jeg benytte mit webhotel til kommercielle formål?

Ja, du kan benytte dit webhotel til alle kommercielle formål.

Du skal dog sikre dig, at du overholder vores forretningsbetingelser og naturligvis dansk og international lovgivning.

Vi tillader ikke sider med pornografisk indhold. Dette skyldes, at denne type hjemmesider typisk tiltrækker uforholdsmæssigt meget trafik – og derfor kan være til gene for andre kunders båndbredde.

Hvor er serverne placeret?

Vore servere er placeret i København.

For brugerne er det vigtigt, at serveren er placeret så tæt på som muligt – helst ikke på et andet kontinent. Kortere vej til serveren er lig hurtigere svar, samt ikke mindst mindre risiko for linienedbrud på vejen.

Hvor lang tid tager det at få oprettet et webhotel?

Normalt vil der går 1-2 arbejdsdage før dit webhotel er oprettet.

Skal jeg have et domæne før jeg kan få et webhotel?

Ja, du kan ikke få oprettet et webhotel før du har et domæne.

Jeg vil gerne abonnere på et webhotel, hvad gør jeg?

Kig på oversigten over webhoteller. Udfyld herefter bestillingsformularen for webhotel – og vælg den løsning som passer dig bedst.

Jeg vil gerne flytte mit webhotel til jer?

Det eneste du skal gøre er at udfylde bestillingsformularen og markere feltet “flytning af domæne” så sender vi dig de fornødne formularer til underskrift. En flytning tager normalt op til 3 arbejdsdage efter vi har modtaget en udfyldt formular fra dig.

Dette afhænger dog af den lokale hostmaster – hvis der er tale om et internationalt domæne.

Hvor længe binder jeg mig hvis jeg tegner et abonnement på jeres webhotel?

Webhotel abonnement betales forud i perioder af ½ år – så du er bundet økonimisk i ½ år. Ønsker du at skifte udbyder kan du gøre det når som helst.

Se også vores forretningsbetingelser.

Jeg har webhotel hos jer og ønsker et andet abonnement?

Kontakt os og bed om overførsel.

Jeg har sendt et spørgsmål til jer, hvornår kan jeg forvente at blive svaret?

Som hovedregel vil alle henvendelser blive besvaret indenfor 48 timer. Er henvendelsen sendt indenfor almindelig arbejdstid vil du oftest få svar samme dag.

Herudover er der telefonisk support & rådgivning på hverdage fra kl. 10-17.